1. AMERİKAN HASTANESİ
  2. HABERLER

Amerikan Hastanesi “Hasta Önlüğü Tasarım Yarışması” Sonuçları Açıklandı




Amerikan Hastanesi, kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında genç moda tasarımcısı adaylarına bir çağrı yaparak hayata geçirdiği “Hasta Önlüğü Tasarım Yarışması”nın sonuçlarını açıkladı. Alanında birbirinden değerli jüri üyelerinin yanı sıra moda tasarımcısı Mehtap Elaidi’nin de danışman olarak görev yaptığı yarışmanın sonuçları, 31 Mayıs 2021 tarihinde www.amerikanhastanesi.org/moda-tasarim-yarismasi adresi üzerinden duyuruldu. Yarışmayı, 9 Eylül Üniversitesi mezunu Gizem Mendi kazandı.

 
 
Amerikan Hastanesi’nin “Hayal Gücünü Tasarımlarına Yansıt” mesajıyla yola çıkarak, kariyerinin henüz başındaki genç moda tasarımcılarının hayal güçlerine dokunmak ve dünya genelinde giderek daha önemli bir hale gelen medikal tasarıma vurgu yapmak amacıyla gerçekleştirdiği “Hasta Önlüğü Tasarım Yarışması”nın kazanan ismi belli oldu. Finale kalan 10 genç tasarımcının Online portfolyo sunumu sonrasında yapılan jüri değerlendirmesinde, 9 Eylül Üniversitesi mezunu Gizem Mendi birinciliğe hak kazandı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu Ayşe Demiral ikinci olurken, İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Betül Karacaoğlan da üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.

Amerikan Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Bozkurt’un jüri başkanı olduğu yarışmada, moda tasarımcısı Mehtap Elaidi de finale kalan 10 genç tasarımcıyla bire bir görüşmelerde mentorluk yaparak, onları portfolyo sunumuna hazırladı. Moda tasarımcıları Dilek Hanif, Atıl Kutoğlu ve Niyazi Erdoğan’ın yanı sıra, Parsons - The New School of Design eski dekanı Burak Çakmak, Instyle Genel Yayın Yönetmeni Bahar Kader, Vogue Türkiye Moda Direktörü Ceylan Atınç ve influencer Rachel Araz da puanlamaya katılan diğer seçici kurul üyeleri arasındaydı.
 
Dereceye giren ilk üç ismin Moda Tasarımcıları Derneği Eş Başkanı Özlem Kaya ile Genel Portfolyo Değerlendirme Ödülü’ne hak kazandığı organizasyonda, kazanan yarışmacı Gizem Mendi Apple Watch ödülünün sahibi olurken, aynı zamanda tasarımlarını da yeni üretilecek Amerikan Hastanesi hasta önlüklerinde hayata geçirme fırsatı bulacak.
 
Yarışmanın kazanan isimlerine ve detaylı bilgilere aşağıdaki adreslerden erişebilirsiniz:
 
www.amerikanhastanesi.org/moda-tasarim-yarismasi
www.instagram.com/amerikanhastanesi